Experiența urbană #1, cu Anamaria Vrabie

Next Post

#economisturban

Anamaria Vrabie, Ama pour les connaisseurs, ne-a fost alături încă de când BAZA era în fașă. Așa că ne-a fost alegerea clară să fie și prima noastră invitată cu Experiență Urbană.

Ama este economist urban și și-a cultivat dragostea de orașe prin călătorii și investigații. Bursa Fulbright a purtat-o în New York și de-acolo în India și America de Sud. Conturul de strategă urbană și teritorială a venit cu proiecte cu oamenii locului și o serie de pălării interschimbabile, odată întoarsă acasă: ong-istă co-fondatoare a Odăii Creative, profesoară de economie și strategie urbană la master la Mincu, strategă co-fondatoare la MKBT, curator la ArCub pentru candidatura Bucureștiului la capitala europeană a culturii, și, mai nou, co-înfăptuitoare de Urban INC.

De la Făgăraș și Iași, până la Ilfov și Ploiești, trecând prin Napoli și Medellin, poveștile Amei despre mersul lucrurilor și al infrastructurii sunt aproape vânătorești. Și, de fapt, deși par aglomerate și pălăriile și proiectele, totul a început de când, la 12 ani, a mobilizat blocul său și pe al vecinilor să reorganizeze curtea comună ca spațiu de joacă al copiilor și grădină. Despre toate, cu aplomb și putere de convingere, în primul episod din Experiența Urbană.

Next Post Share Post :

More Posts

Lasă un răspuns