Little Improvements – summer workshop

Orașul și locuitorii lui au nevoie de mici intervenții, aparent neobservate, dar care, odată înfăptuite, schimbă în bine locurile și obișnuințele cotidiene. Little Improvements pot fi reparații ale unor rupturi atât de vechi încât toți ne-am obișnuit să o ocolim. Pot fi locuri de privit cerul. Ceea ce sigur sunt, sunt schimbări pozitive.

Aceasta a fost premisa workshopului de Scenarii Urbane din vara 2017: îmbunătățirile vieții de zi cu zi. Studenții și-au ales centrala termică din curtea blocurilor transformată în parc/service auto/loc pentru abilitarea profesională a tinerilor ieșiți din sistemul instituționalizat al orfelinatelor, o aplicație platformă care să transparentizeze experiența de stagiu pentru tinerii arhitecți, birourile care angajează și Ordin, o aplicație care să indice parcursurile birocratice de necesitate (ANAF, bănci, registre, notariate și comisii), precum și firmele din apropiere deschise în caz de urgență (instalatori, plottere, electricieni, mecanici, dentiști), și stația terminalului de tramvai de la Sfîntul Gheorghe. Dacă Urban Connect e deja funcțională ca test, restul colectează informații și sprijin pentru implementare.

Participanți: Irina Besler, Alexandra Ocneanu, Simona Șerban, Marian Dumitru, Iosif Mamoc, Alexandru Minciu, Cezar, Moceanu, Tiberiu Ribigan, Călin Șerban, Eduard Toma, Cătălin Vasile

Tutori invitați: Dorothee Hasnaș, Ana Maria Hariton, Andrei Cumpănășoiu

Share Project :