Experiența urbană #4 cu Alexandra Ștef

13

#antropolog

Alexandra Ștef este antropolog, mai nou, după studii de Relații Internaționale și un master de geopolitică. Cercetarea asupra rolului cultural al memoriei a îndreptat-o și captivat-o până la urmă în căutarea concretă a comunităților. Pe care acum, aici, le sprijină în formare.

Alexandra a plecat din București la 8 ani, în Venezuela, revenind în același apartament 14 ani mai târziu. Reîmblânzirea reciprocă a Alexandrei față de București și invers, a venit și cu substrat de studiu: ce se ascunde în spatele noii siguranțe și proaspete deschideri europene, câtă frică, frustrare și tare ținem în continuare legate de picioare din istoria recentă. Trăind cu obiectul de cercetare sub lupă, Bucureștiul afectiv și personal, a ajuns la un moment mai mult un blocaj, depășit printr-o primă escapadă matură, cea a primului master. A doua revenire a adus o altă empatie, tradusă cu mânecile suflecate în sprijinirea comunităților emergente în oraș. Pe scena ONG-urilor, Alexandra a adus și propria organizație, Hey Mărie!, cu șezători și povești literare despre femei, feminitate, loc și istorii personale. Anul acesta a fost parte din curatoriul București Capitala Europeană a Culturii, iar parte din proiecte direcționate către comunitățile din Ferentari.

Dar despre toate activările, jocurile, parcul Humulești, călătorii și autodescoperiri, prin și cu Bucureștiul alături, aflăm în podcastul nr 4.

Share Post :

More Posts

Lasă un răspuns