Experiența urbană #13, împreună cu Cosmin Mihailov

#coffeegod

Cosmin e the man with coffee on his mind. Şi în suflet, şi în vene, ar adăuga el. Are cafeneaua Bloom Specialty Coffee, pe George Vraca 7, o stradă căreia îi dădea târcoale din 2012. De opt luni a deschis. Derulăm, însă, la cum a cunoscut şi descoperit Bucureştiul, fără hartă, fără ţintă, doar prin mers şi observări, căutându-şi locul perfect. Întors din Anglia, de la străzile înguste cu case de cărămidă din Bath şi Bournemouth, la parterele cărora se întâmplă tot, protejat de rumoarea bulevardelor mari, şi-a găsit corespondent la poalele blocului maur, cu tencuiala ocru. Şi cu structură lipsită de risc şi bulină.

Cafeneaua este visul mulat pe dimensiunile şi farmecul locului, închegat cu sprijinul Teodorei Pitiş – partenera de business, şi al domnului Andrei Rotariu – the mighty architect, cu o ureche plecată la dorinţele lui Cosmin şi voce pregătită să-l direcţioneze. Au experimentat împreună traducerea behavioral patterns în amenajarea spaţiului, pentru că interacţiunea cu clienţii şi confortul experienţei cafelei sunt primordiale pentru Cosmin. Rezultatul? Pentru orice cantitate de socializare şi cuvinte pe care le ai cu tine, când îi treci pragul, e câte o zonă, un scaun, o banchetă, o lumină sau o priză, deşi totul e deschis şi relativ adunat.

Dar mai bine îl lăsăm să-şi ia vocea de radio şi să ne povestească totul, astăzi, de la 15. Iar să ajungi să-l vezi şi să staţi de vorbă despre cafea, viaţă sau Pokemoni, treci pe sub burta blocului turn de la Sala Palatului, între poştă şi cinematecă. La blocul maur.

Share Post :

More Posts

Lasă un răspuns