Space Informers

Space Informers sau invazia Bucureștiului cu panouri informative informale este al 7lea workshop din seria Scenariilor Urbane pentru Bucureşti, dedicat studenţilor de anul 5 de la Facultatea de Arhitectură a Universităţii Spiru Haret. Plăcuțe comemorative, buline roșii, tag-uri de monumente istorice și ceasuri înlemnite cu istorii de palate sunt încă destul de rare și anoste în informare. De ce se numește piața din fața Casei Centrale a Armatei Piața Drapelului? Sau unde începe Piața Revoluției și unde se termină Piața George Enescu? Cum era, atunci, aici? Și unde te afli? Și de ce cade tencuiala? E un proiect de probă, să testăm cum ar prinde și orașul și publicul la povești și dezvăluiri despre locurile sale.

Timp de o săptămână, am căutat istorii, fotografii și mărturii cu care am presărat, ca într-o guerrillă informatică, străzile și clădirile centrale: de la Brezoianu la Piaţa Iosif Sava, de la biserica Doamnei la calcanul fostului cinematograf Pathé.

Partener Scenarii Urbane pentru Bucureşti

Ne-au fost alături Alexandra Popescu şi Gabriele Guastella (UOVO Studio), Anastasia David, Ana Radu, Andrei Moldoveanu, Daria şi Andrei Cumpănăşoiu.

Share Project :